Hokiyama Tosa-Ichi Dark Octagonal Sujihiki 240 mm
Nóż Sujihiki (do filetowania) z serii Hokiyama Dark Octagonal to precyzyjne narzędzie kuchenne wykonane z najwyższej jakości japońskiej stali AOGAMI SUPER (znanej też jako Blue Super Steel). Dzięki wyjątkowej ostrości i doskonałej kontroli cięcia, z łatwością poradzi sobie z każdym indykiem, pieczenią czy szynką – zapewniając gładkie, równe plastry bez wysiłku. To idealny wybór dla tych, którzy cenią precyzję, zwłaszcza przy przyrządzaniu carpaccio z wołowiny. Ten nóż to obowiązkowa pozycja w kuchni każdego pasjonata gotowania.
Nóż Tosa-Ichi Dark Octagonal Sujihiki/Slicer posiada wyjątkowo ostry rdzeń wykonany z japońskiej stali Aogami Super produkowanej przez Hitachi Metals – jednej z najwyżej cenionych stali węglowych w Japonii. Dzięki zwiększonej zawartości węgla, chromu, wolframu oraz dodatkowemu molibdenowi, stal ta wyróżnia się znakomitą ostrością i długim utrzymywaniem krawędzi tnącej. Może osiągnąć twardość do 63 HRC bez ryzyka nadmiernej kruchości, co czyni ją wyjątkowo cenioną przez pasjonatów noży na całym świecie. Zewnętrzna warstwa klingi została wykonana z odpornej na korozję stali platerowanej SUS-405. Należy unikać wyginania noża, uderzeń oraz używania go jako dźwigni.
Uwaga: Stal Blue Steel #2 nie jest stalą nierdzewną. Po każdym użyciu należy nóż dokładnie wypłukać, osuszyć i delikatnie naoliwić, aby zapobiec korozji. Rdza może pojawić się wyłącznie na rdzeniu tnącym, a nie na całej powierzchni ostrza.
Rękojeść o ośmiokątnym przekroju została wykonana z drewna sandałowego. Jest starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie wyprofilowana i zaprojektowana z myślą o precyzyjnym i pewnym chwycie. Nóż jest odpowiedni zarówno dla osób prawo-, jak i leworęcznych.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.