Dellinger Essence do filetowania 120 mm
Szósty nóż z nowej serii Dellinger Essence to model przeznaczony do filetowania, inspirowany tradycyjnym japońskim nożem Honesuki (ほねすき). Został zaprojektowany głównie z myślą o precyzyjnym oddzielaniu mięsa od kości, szczególnie podczas porcjowania drobiu. Ma charakterystyczny trójkątny kształt ostrza oraz ostry czubek, co ułatwia pracę w trudno dostępnych miejscach, takich jak stawy i okolice kości. W przeciwieństwie do elastycznych noży zachodnich, ten model jest sztywny – zgodnie z japońską tradycją. Ostrze o długości 120 mm wykonano z niemieckiej stali 1.4116, która słynie z odporności na korozję i długiego utrzymywania ostrości. Rękojeść z drewna pakka nie tylko dobrze leży w dłoni, ale jest też odporna na wilgoć i zmiany temperatury, co czyni nóż praktycznym i trwałym narzędziem kuchennym.
Rękojeść z eleganckiego drewna pakka nie tylko przyciąga wzrok, ale również zapewnia odporność na wilgoć i zmiany temperatury, dzięki czemu nóż jest trwały i wygodny w użytkowaniu.
Noże z serii Dellinger Essence wyróżniają się nie tylko jakością wykonania, ale i eleganckim wyglądem. Są odpowiednie zarówno dla osób prawo-, jak i leworęcznych. To narzędzie, które z dumą trzyma się w dłoni – niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym kucharzem, czy pasjonatem gotowania w domowej kuchni.
Ostrza noży kuchennych Dellinger Essence wykonane są z wysokiej jakości niemieckiej stali nierdzewnej 1.4116, o twardości HRC 56–58. Zachwycają nowoczesnym wzornictwem i starannym wykonaniem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany, co gwarantuje jego wyjątkową ostrość. Wszystkie egzemplarze przechodzą dokładną kontrolę jakości, dzięki czemu otrzymujesz produkt niezawodny i estetyczny – prawdziwą ozdobę Twojej kuchni.
Rękojeść noży wykonana jest z trwałego, wodoodpornego materiału PAKKA WOOD – syntetycznego drewna o eleganckim, brązowym wykończeniu. Jest ona ręcznie polerowana, ergonomicznie wyprofilowana i zaprojektowana z myślą o wygodzie oraz precyzyjnej kontroli. Dzięki temu noże świetnie leżą w dłoni, zapewniając komfort pracy podczas krojenia, siekania czy odkostniania. Uchwyt nie chłonie zapachów, nie ulega korozji ani z czasem nie traci swoich właściwości – w przeciwieństwie do naturalnego drewna praktycznie nie wymaga konserwacji.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.