Strona główna1 » Formy noży2 » Gyuto, noże szefa kuchni
Kategorie
Promocje

Gyuto, noże szefa kuchni

Gyuto, noże szefa kuchni

Japoński nóż Gyuto jest nożem ogólnego zastosowania, jest to odpowiednik zachodniego noża szefa kuchni, od którego jest nieco cieńszy. Pierwotnie używany głównie do krojenia wołowiny dziś jest powszechnie stosowany w profesjonalnej kuchni jako nóż wszechstronny. Wykorzystuje się go do krojenia i siekania warzyw, do krojenia dużych kawałków mięsa, a także do precyzyjnych nacięć wykonywanych zbiegającą się w szpic końcówką noża. Najczęściej spotykane długości ostrzy wahają się między 180 a 270 mm. Noże Gyuto, podobnie jak Santoku mają szlif dwustronny zdecydowanie bardziej popularny w europejskiej kuchni.


 
Dellinger Samurai nóż Gyuto 200

Dellinger Samurai nóż Gyuto 200

429,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Dellinger Tsuchime Gyuto 200

Dellinger Tsuchime Gyuto 200

418,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Haiku Home nóż szefa Gyuto 185

Haiku Home nóż szefa Gyuto 185

169,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime nóż Gyuto 210

Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime nóż Gyuto 210

569,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime nóż Gyuto 240

Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime nóż Gyuto 240

619,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Kanetsune Minamoto Kanemasa Gyuto 210

Kanetsune Minamoto Kanemasa Gyuto 210

379,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Kanetsune Minamoto Kanemasa Gyuto 240

Kanetsune Minamoto Kanemasa Gyuto 240

493,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania
Kochling Damast nóż szefa Gyuto 200

Kochling Damast nóż szefa Gyuto 200

384,00 zł
szt. Do koszykadodaj do porównania

0123
0
10536 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019