Strona główna » Formy noży » Yanagi Sashimi » Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm
Kategorie
Promocje
Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm
Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm
promocyjnie pochwa saya za 1 zł

Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm

TOJIRO

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2200962

Kod producenta: F-962

Forma noża: Yanagi Sashimi

Stal: Aogami

Twardość: HRC 63 (+/-1)

Zaostrzenie: Jednostronne

Cena: 1 769,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Pochwa Saya za 1 zł
  • Użytkowanie i konserwacja
  • Akcesoria (5)
  • Recenzje produktu (0)

Japoński nóż kuchenny Yanagi Sashimi służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki zwane sashimi - stąd nazwa noża. Ostrość i jednostronny szlif ułatwiają obróbkę delikatnego mięsa ryb lecz nóż równie dobrze sprawdza się przy innych rodzajach mięsa. Doskonale nadaje się do przygotowywania sushi dlatego często nazywany jest "nożem do sushi".

Aogami to najwyższej jakości stal o dużej twardości. Stal ta tradycyjnie używana jest do wyrobu japońskich noży gdyż charakteryzuje się długim zachowaniem ostrości. Nóż wykuty jest z dwóch warstw, jedna to stal Aogami, druga to stal o mniejszej twardości. Technologia ta zapewnia odpowiednią elastyczność ostrza oraz ułatwia ostrzenie noża. Uchwyt w stylu japońskim w formie "kasztana" wykonany z japońskiego dębu i wykończony skuwką z bawolego rogu.

Ponieważ nóż wykonano ręcznie z najwyższej jakości naturalnych materiałów, mogą wystąpić różnice w kolorze i mazerunku.


Długość ostrza: 300 mm
Długość całkowita: 450 mm
Szerokość ostrza: 36 mm
Waga: 200 g
Stal Aogami
HRC 63 (+/-1)
Ilość warstw: 2
Nie jest nierdzewny
Zaostrzony: jednostronnie
Uchwyt: dąb japoński
Skuwka: bawoli róg
Myć ręcznie

Made in Japan
Przy zakupie tego noża oferujemy Państwu drewnianą pochwę Saya w cenie 1 zł. Saya dostępna jest w koszyku i tam można ją dodać do zamówienia.
alt
Użyta do wykonania noża stal węglowa pozwala na długie utrzymanie ostrości noża, ale może rdzewieć. Wymaga więc przestrzegania odpowiednich zasad użytkowania i konserwacji:
  • Zawsze myj nóż ręcznie i dokładnie go wysusz.
  • Wycieraj ostrze w trakcie gotowania, szczególnie po krojeniu kwaśnych produktów.
  • Po pracy powlecz suchy nóż cienką warstwą oleju kameliowego lub jojoba. Jeśli używasz noża często można użyć zwykłego oleju jadalnego. Do dłuższego przechowywania lub transportu można użyć oleju mineralnego pamiętając jednak, że przed użyciem nóż należy dokładnie wymyć.
  • Do przechowywania dobrze jest użyć papieru antykorozyjnego.
  • Nie przechowuj mokrego noża.
  • Nie krój na twardej powierzchni np. z kamienia lub szkła.
  • Do ostrzenia używaj specjalnych kamieni wodnych.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

0123
0
41611 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019