Strona główna » Formy noży » Yanagi Sashimi » Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.
Kategorie
Promocje
Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.
Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.
promocyjnie pochwa saya za 1 zł

Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 + pochwa za 1 zł.

SENZO WOOD

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 9101205

Kod producenta: 1012-05

Forma noża: Yanagi Sashimi

Stal: VG-10

Twardość: HRC 61 (+/-1)

Zaostrzenie: Dwustronne

Cena: 679,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Pochwa Saya za 1 zł
  • Akcesoria (2)
  • Recenzje produktu (0)

Japoński nóż kuchenny Yanagi Sashimi służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki zwane sashimi - stąd nazwa noża. Przeznaczony do obróbki delikatnego mięsa ryb lecz nóż równie dobrze sprawdza się przy innych rodzajach mięsa. Doskonale nadaje się do przygotowywania sushi dlatego często nazywany jest "nożem do sushi".

Noże serii Senzo Wood są niewiarygodnie ostre, dobrze trzymają krawędź i łatwo można je ponownie naostrzyć. Wyjątkową ostrość uzyskano stosując stal VG-10, która zrewolucjonizowała świat sztućców. Stal ta łączy w sobie wszystkie cechy wymagane dla dobrego noża: doskonałą jakość i wydajność cięcia, łatwość ostrzenia i odporność na korozję. Rdzeń noża hartowany do twardości 61º w skali Rockwella otoczony jest 32 warstwami, na przemian, stali wysokowęglowej i miękkiej stali chromowej. Zapewnia to elastyczność ostrza i łatwość ponownego naostrzenia.

Noże wykończone są imitacją tsuchime - ręcznego młotkowania, które w tym wypadku wykonane jest mechanicznie co znacznie obniża koszt produkcji. Dzięki obróbce w wodzie królewskiej piękny damasceński wzór na ostrzu prezentuje się niezwykle efektownie. Ostrze pokryte jest warstwą wysokoniklowego mosiądzu co gwarantuje minimalny wpływ na krojoną żywność.

Japoński uchwyt o przekroju w kształcie litery D z hebanowego laminatu Pakkawood zakończony kołnierzem z drewna Cocobolo doskonale pasuje do dłoni, ma większą trwałość i jest bardziej higieniczny niż tradycyjne drewniane uchwyty.


Długość ostrza: 210 mm
Długość całkowita: 340 mm
Szerokość ostrza: 31 mm
Waga: 125 g
Stal VG-10
HRC 61 (+/-1)
Ilość warstw: 33
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: hebanowy Pakkawood
Skuwka: drewno Cocobolo
Myć ręcznie

Made in Japan
Przy zakupie tego noża oferujemy Państwu drewnianą pochwę Saya w cenie 1 zł. Saya dostępna jest w koszyku i tam można ją dodać do zamówienia.
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

0123
0
41609 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019