Inspirowany japońskim nożem do warzyw Nakiri zbliżony z kształtu do tasaka, jednak mniejszy i lżejszy od niego. Nóż o szerokim ostrzu i prostej krawędzi świetnie nadaje się do cięcia cieniutkich plasterków. Jest również idealny do siekania gdyż ze względu na prostą krawędź tnącą można nim kroić "do deski" bez konieczności przesuwania noża.
Noże Global SAI to zaawansowana seria japońskich noży kuchennych, łącząca nowoczesny design z tradycyjnym rzemiosłem. Zaprojektowane przez renomowanego projektanta Komina Yamadę, noże te wyróżniają się zarówno estetyką, jak i funkcjonalnością. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią sobie połączenie nowoczesnego designu z tradycyjną japońską jakością. Ich ergonomiczna konstrukcja, wyjątkowa ostrość i estetyczne wykończenie sprawiają, że są one zarówno funkcjonalne, jak i eleganckie.
Trójwarstwowa konstrukcja z rdzeniem ze stali CROMOVA 18 Sanso, otoczonym dwiema warstwami stali nierdzewnej 18/8. Taka budowa zapewnia ostrzu twardość, odporność na korozję oraz elastyczność, co przekłada się na długotrwałą ostrość i wytrzymałość. Ostrze szlifowane jest pod kątem 12,5°, co zapewnia wyjątkową ostrość i precyzję cięcia. Ręcznie młotkowana powierzchnia (tsuchime) tworzy mikro kieszenie powietrzne, które zmniejszają przywieranie krojonych produktów do ostrza, ułatwiając pracę i czyszczenie. Każdy nóż jest jednolicie kuty, co oznacza brak łączeń między ostrzem a rękojeścią. Taka konstrukcja zapewnia większą higienę i trwałość.
Ergonomiczna, stalowa rękojeść wypełniona piaskiem dla idealnego wyważenia z charakterystycznymi wgłębieniami (7 czarnych kropek symbolizujących siedem cnót samuraja) zapewnia pewny chwyt.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.