Przedstawiamy dziesiąty nóż z nowej serii Dellinger Essence – prawdziwego specjalistę od chrupiącego pieczywa! To właśnie o takie narzędzie chodzi – i my je mamy! Model „Baker” bez problemu poradzi sobie zarówno z delikatną bagietką, jak i solidnym bochenkiem chleba na zakwasie.
Dzięki długiemu ostrzu o długości 250 mm oraz innowacyjnemu systemowi naprzemiennych zębów, nóż tnie nawet najbardziej chrupiącą skórkę bez szarpania i kruszenia. Wystarczy jedno sprawne pociągnięcie, by uzyskać równe kromki chleba czy idealnie przekrojone bułki. Doskonale nadaje się nie tylko do świeżego pieczywa i biszkoptów, ale również do krojenia większych owoców, takich jak arbuz czy ananas.
Ostrze o długości 250 mm zostało wykonane z wysokiej jakości niemieckiej stali nierdzewnej 1.4116, zahartowanej do twardości HRC 56–58. Ten typ stali łączy bardzo dobrą ostrość z łatwością ostrzenia i odpornością na korozję, co czyni nóż niezawodnym narzędziem do codziennego użytku.
Rękojeść wykonano z trwałego, wodoodpornego materiału pakka wood – syntetycznego drewna odpornego na działanie wilgoci i zmian temperatury. Jej eleganckie, brązowe wykończenie i ergonomiczny kształt zapewniają wygodny, pewny chwyt zarówno osobom prawo-, jak i leworęcznym. Rękojeść nie chłonie zapachów, nie pęka i nie wymaga specjalnej konserwacji.
Nóż do pieczywa Dellinger Essence K-H305 to nie tylko praktyczne narzędzie, ale również estetyczny element Twojej kuchni. Każdy egzemplarz jest ręcznie szlifowany i poddawany kontroli jakości, dzięki czemu masz pewność, że trzymasz w dłoni produkt klasy premium.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.