Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Formy noży » Gyuto, noże szefa kuchni » Satake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mm
Kategorie
Promocje
Satake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mmSatake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mmSatake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mm
Satake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mmSatake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mmSatake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mm

Satake Megumi Classic nóż Gyuto 185 mm

SATAKE

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 6088004

Kod producenta: 6088004

Stal: 420 J2

Twardość: HRC 56 (+/-1)

Zaostrzenie: Dwustronne

Cena: 139,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Japoński nóż Gyuto jest nożem ogólnego zastosowania, jest to odpowiednik zachodniego noża szefa kuchni. Pierwotnie używany głównie do krojenia wołowiny dziś jest powszechnie stosowany w profesjonalnej kuchni jako nóż wszechstronny. Wykorzystuje się go do krojenia i siekania warzyw, do krojenia dużych kawałków mięsa, a także do precyzyjnych nacięć wykonywanych zbiegającą się w szpic końcówką noża.

Noże Satake Megumi Classic wykonane są w technice honyaki, tradycyjnej japońskiej metodzie wytwarzania ostrzy. Ostrze jest wykuwane z jednego kawałka nierdzewnej stali 420 J2, jednak w procesie hartowania różnicowego otrzymuje się sprężystą klingę, hamon i twardą, ostrą krawędź tnącą. Termin ten opisuje popularne nierdzewne ostrza wykonane w konstrukcji monosteel w Japonii oraz wykonane w podobnej technice noże zachodnie.

Twardość ostrza 56º w skali Rockwella może nie być wystarczające dla szefów kuchni, ale idealnie sprawdza się w kuchni domowej. Krawędź jest bardzo ostra i utrzymuje się przez długi czas, wymaga ostrzenia tylko kilka razy w roku, jeśli jest właściwie używana. Noże Satake nie osiągną tej ostrości co noże z wyższej półki, ale stal 420 J2 jest bardzo łatwa w ostrzeniu i pielęgnacji. To wszystko w połączeniu z bardzo przystępną ceną sprawia, że są doskonałym narzędziem dla osób rozpoczynających poznawanie tajników orientalnej kuchni.

Uchwyt w stylu japońskim wykonany z drewna magnolii z plastikową skuwką zapewnia dobrą przyczepność nawet przy kontakcie z wodą czy tłuszczami.


Długość ostrza: 185 mm
Długość całkowita: 308 mm
Szerokość ostrza: 46 mm
Waga: 120 g
Stal 420 J2
HRC 56 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: magnolia
Skuwka: plastik
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

0123
0
20798 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019