Strona główna1 » Formy noży2 » Gyuto, noże szefa kuchni3 » Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210
Kategorie
Promocje
Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210
Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210

Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210

KANETSUNE

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2201122

Kod producenta: JP-KC-122

Stal: Aogami #2

Twardość: HRC 62 (+/-1)

Zaostrzenie: Dwustronne

Cena: 649,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Akcesoria (4)
  • Recenzje produktu (0)

Japoński nóż Gyuto jest nożem ogólnego zastosowania, jest to odpowiednik zachodniego noża szefa kuchni. Pierwotnie używany głównie do krojenia wołowiny dziś jest powszechnie stosowany w profesjonalnej kuchni jako nóż wszechstronny. Wykorzystuje się go do krojenia i siekania warzyw, do krojenia dużych kawałków mięsa, a także do precyzyjnych nacięć wykonywanych zbiegającą się w szpic końcówką noża.

Produkowane w Seki noże Kanetsune Aogami są niezwykle ostre. Hartowanie do 62º w skali Rockwella zapewnia długie utrzymywanie krawędzi. Rdzeń noża wykonany jest z wysokiej jakości wysokowęglowej stali Aogami #2 (blue paper steel), uznawanej za jedną z najlepszych stali stosowanych do produkcji noży kuchennych. Stal ta różni się od popularnej stali Shirogami dodatkiem wolframu i chromu. Duża zawartość węgla zapewnia doskonałe własności tnące. Twardy rdzeń chronią dwie warstwy nierdzewnej stali 410, zabezpieczając go przed korozją i nadając ostrzu elastyczności. Należy jednak pamiętać, że sama krawędź tnąca nie jest nierdzewna, zaleca się więc wycieranie ostrza po użyciu noża.

Uchwyt w stylu zachodnim wykonany z ciemnego drewna, wzmocniony trzema nitami. Całość prezentuje się niezwykle elegancko. Noże te możemy polecić do pracy w profesjonalnej kuchni.


Długość ostrza: 210 mm
Długość całkowita: 335 mm
Szerokość ostrza: 47 mm
Waga: 180 g
Stal Aogami #2
HRC 62 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: prasowane drewno
Skuwka: stal
Myć ręcznie

Made in Japan
Grawer laserowy YAG

Grawer laserowy YAG

28,00 zł
szt. Do koszyka
Gumka do rdzy CKK 65x40 mm

Gumka do rdzy CKK 65x40 mm

58,00 zł
szt. Do koszyka
Olej Tsubaki do konserwacji noży

Olej Tsubaki do konserwacji noży

89,00 zł
szt. Do koszyka

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

0123
0
10535 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019