Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Numer katalogowy: 9101204
Kod producenta: 1012-04
Forma noża: Nakiri
Stal: VG-10
Twardość: HRC 61 (+/-1)
Zaostrzenie: Dwustronne
Nakiri to japoński nóż do warzyw. Nóż o szerokim ostrzu i prostej krawędzi świetnie nadaje się do cięcia cieniutkich plasterków. Jest również idealny do siekania gdyż ze względu na prostą krawędź tnącą można nim kroić "do deski" bez konieczności przesuwania noża.
Noże serii Senzo Wood są niewiarygodnie ostre, dobrze trzymają krawędź i łatwo można je ponownie naostrzyć. Wyjątkową ostrość uzyskano stosując stal VG-10, która zrewolucjonizowała świat sztućców. Stal ta łączy w sobie wszystkie cechy wymagane dla dobrego noża: doskonałą jakość i wydajność cięcia, łatwość ostrzenia i odporność na korozję. Rdzeń noża hartowany do twardości 61º w skali Rockwella otoczony jest 32 warstwami, na przemian, stali wysokowęglowej i miękkiej stali chromowej. Zapewnia to elastyczność ostrza i łatwość ponownego naostrzenia.
Noże wykończone są imitacją tsuchime - ręcznego młotkowania, które w tym wypadku wykonane jest mechanicznie co znacznie obniża koszt produkcji. Dzięki obróbce w wodzie królewskiej piękny damasceński wzór na ostrzu prezentuje się niezwykle efektownie. Ostrze pokryte jest warstwą wysokoniklowego mosiądzu co gwarantuje minimalny wpływ na krojoną żywność.
Japoński uchwyt o przekroju w kształcie litery D z hebanowego laminatu Pakkawood zakończony kołnierzem z drewna Cocobolo doskonale pasuje do dłoni, ma większą trwałość i jest bardziej higieniczny niż tradycyjne drewniane uchwyty.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.