Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Formy noży » Gyuto, noże szefa kuchni » Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240
Kategorie
Promocje
Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240
Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240
Nowość

Nóż Tojiro DP 3 Hammered Gyuto 240

TOJIRO

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2221106

Kod producenta: F-1106

Stal: VG-10

Twardość: HRC 61 (+/-1)

Zaostrzenie: Dwustronne

Cena: 989,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Japoński nóż Gyuto jest nożem ogólnego zastosowania, jest to odpowiednik zachodniego noża szefa kuchni. Pierwotnie używany głównie do krojenia wołowiny dziś jest powszechnie stosowany w profesjonalnej kuchni jako nóż wszechstronny. Wykorzystuje się go do krojenia i siekania warzyw, do krojenia dużych kawałków mięsa, a także do precyzyjnych nacięć wykonywanych zbiegającą się w szpic końcówką noża.

Ta piękna, rustykalnie stylizowana seria została stworzona w firmie Fujitora w 2019 roku. Ostrze wykonane jest w z trzech warstw, rdzenia z doskonałej japońskiej stali VG10 hartowanej do twardości 61º w skali Rockwella, oraz dwóch okładzin z miększej stali. Ta technologia zwana San Mai zapewnia ochronę twardemu rdzeniowi czyniąc całe ostrze elastycznym i łatwym do ponownego naostrzenia. Górna część klingi wykończona jest młotkowaniem tsuchime co zmniejsza przywieranie ciętego materiału do ostrza. Rustykalny charakter ostrza podkreśla ciemne, surowe kurouchi powstałe przy hartowaniu stali.

Nóż ten jest przeznaczony dla ceniących sobie piękno europejskich odbiorców. Ostrze wykonane z doskonałej stali VG10 jest nierdzewne, przez co łatwe w utrzymaniu i wygodne w użyciu. Całość w konstrukcji full tang z ergonomicznym uchwytem wykonanym z micarty, niezwykle wytrzymałego i odpornego na czynniki zewnętrzne laminatu lnu spojonego żywicą syntetyczną. Okładziny mocowane są do trzpienia za pomocą trzech nitów.


Długość ostrza: 240 mm
Długość całkowita: 370 mm
Szerokość ostrza: 48 mm
Grubość ostrza: 2 mm
Waga: 260 g
Stal:  VG-10
Ilość warstw: 3
HRC: 61 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Wykończenie: Kurouchi / Tsuchime
Uchwyt: micarta
Skuwka: stal
Myć ręcznie
Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

0123
0
20798 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019