Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Rodzaje noży » Noże ze stali damasceńskiej » Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220
Kategorie
Promocje
Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220
Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220

Dellinger Ikazuchi nóż Tanto Kiritsuke 220

DELLINGER

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2201828

Kod producenta: SXLHD28

Stal: AUS-10

Twardość: HRC 60 (+/-1)

Zaostrzenie: Dwustronne

Cena: 1 889,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Japońskie noże Kiritsuke łączą w sobie długość Yanagiba oraz wysokość i profil ostrza Usuba z kompromisowo ściętą końcówką. Są to uniwersalne noże do przygotowywania dań kuchni japońskiej. Można ich używać jak Yanagi do filetowania i krojenia ryb w cienkie plastry na sushi i sashimi, a także jak Usuba do warzyw. Ze względu na umiejętność prowadzenia tak długiego i wysokiego ostrza polecane są użytkownikom z większym doświadczeniem.

Niekonwencjonalny nóż szefa kuchni o oryginalnej nazwie Ikazuchi (grzmot) i profilu tanto podobnym do wakizashi - mniejszego miecza samurajów. Ostrze wykonane jest z 67 warstw damastu z rdzeniem z doskonałej japońskiej stali AUS-10 firmy Aichi Steel Corporation hartowanej do twardości 60º w skali Rockwella. Polerowane ostrze z damasceńskim wzorem Stormy Waves minimalizuje tarcie tnące i zapobiega przyklejaniu się ciętego materiału do ostrza. Damasceński wzór Stormy Waves przypominający wzburzone morze jest wyjątkowy i niepowtarzalny.

Uchwyt wykonano z egzotycznego pochodzącego z wyspy Hainan drewna Jichimu. Drewno to cięte stycznie ukazuje charaketrystyczny wzór przypominający ptasie pióra stąd jego angielska nazwa Chicken-Wing Wood. Drewno zostało poddane stabilizacji pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze. Rękojeść ozdobiona jest dwoma pierścieniami z nierdzewnej stali przedzielonymi pierścieniem z tworzywa G10, a zakończona nakładką ze stali, na której wybity jest numer noża. Nóż jest elementem limitowanej edycji obejmującej 200 sztuk. Całości dopełnia Saya - pochwa z drewna różanego (palisandru) wyposażona w magnesy zapobiegające wysunięciu się noża.

Każdy nóż dostarczany jest w specjalnym drewnianym etui.


Długość ostrza: 220 mm
Długość całkowita: 360 mm
Szerokość ostrza: 54 mm
Waga: 265 g
Stal AUS-10
HRC 60 (+/-1)
Ilość warstw: 67
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: Chicken-Wing Wood
Skuwka: stal
Myć ręcznie

Made in China

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

0123
0
20798 odwiedzin naifu.pl od 17 października 2019